پرسش یکی از احبّا از بیت العدل بدلی در مورد علّت عدم تشکیل محکمه‌ی رسمی بهائی

توضیح: همان‌طور که می‌دانید یکی از اهداف مهمّ نقشه‌ی ده ساله تشکیل یک محکمه‌ی رسمی بهائی (دادگاه) در ارض اقدس بود. شوقی ربّانی تأسیس این دادگاه را مقدمه‌ی تشکیل بیت العدل دانسته و بر لزوم تشکیل آن تأکید فرمودند.

(توقیعات مبارکه به احبّای شرق، صفحه ۴۸۷) و (مجله‌ی بهائی ورد، سال ۱۹۵۰-۱۹۵۴، صفحه ۲۵۶)

متأسفانه این هدف مهمّ نقشه‌ی ده ساله‌ی بهائی، به مرحله‌ی اجرا در نیامد و بیت‌العدل بدون طیّ مراحل مقدماتی پیش‌بینی شده از سوی شوقی افندی، کار خود را شروع کرد.

جناب ا ش از احبّای نکته سنج، در نامه‌ای علّت این موضوع را از بیت العدل بدلی سوأل نمود.

در قسمتی از متن نامه‌ی ایشان به بیت العدل بدلی آمده است:

«یکی از مراحل تشکیل بیت العدل، تشکیل محکمه‌ی رسمی بهائی می‌باشد. در آثار حضرت ولیّ امرالله بر این مسأله تأکید بسیار شده است؛ نمونه‌هایی ذکر می‌گردد:

(ترجمه  متن): … اقدامات آتی در مسیر تکامل این اوّلین مؤسّسه‌ی بین‌المللی جنینی، که در مرحله‌ی توسعه‌ی بعدی خود به دادگاه رسمی بهائی تبدیل خواهد شد.
(شوقی، تلگرام ۹ ژانویه ۱۹۵۱).

هم‌چنین:

(ترجمه متن): پروسه‌ی آشکارسازی توسعه‌ی فرایند نظم اداری، با تشکیل شورای بین المللی بهائی تسریع یافته و هدف و مقصود از آن کمک به برپایی مقبره باب، تقویت و استحکام‌بخشی اتّحاد میان مرکز اداری جهانی و حکومت تازه تأسیس اسرائیل و هموار کردن راه برای تشکیل دادگاه بهائی می‌باشد که این مقدمه‌ای ضروری و اساسی برای ایجاد بیت العدل جهانی می‌باشد.
(شوقی، تلگرام ۲۵ آوریل ۱۹۵۱).

هم‌چنین:

(ترجمه متن): تأسیس دادگاه بهائی در ارض اقدس، مقدمه‌ی برپایی بیت العدل جهانی است. (شوقی، ۸ اکتبر ۱۹۵۲).

هم‌چنین :

(ترجمه متن): شورای بین المللی بهائی متشکّل از هشت عضو است که متکفّل رسیدگی به امور و فعّالیّت‌های مختلف، پس از برپائی مرکز اداری جهانی امر خواهد بود. شورا باید راه را برای تشکیل و برپایی یک دادگاه بین المللی بهائی و در نهایت ایجاد و شکل‌گیری بیت العدل جهانی هموار نماید، بیت العدل دستگاه عالیه قانون‌گذاری نظام مشترک المنافع بهائی آتی خواهد بود که تأسیس و توسعه خواهد یافت و وظائف هر یک از اعضایش تعریف خواهد شد.
(۴ می ۱۹۵۳)

(متن فارسی): … هیئت بین المللی بهائی که مقدمه تأسیس محکمه علیا در ارض میعاد و منتهی به انتخاب اعظم هیئت تشریعیه عالم بهائی و تأسیس دیوان عالی الهی خواهد گشت، تکمیل و وظایف اعضایش و هیئت عامله کاملاً تعیین گردید.
(توقیع مبارک، ۱۱۰ بدیع)

پرسش: علّت عدم تشکیل محکمه رسمی بهائی، علی‌رغم ذکر اهمیت تشکیل آن به‌عنوان مقدمه و مرحله‌ی ضروری تشکیل بیت العدل چه بود؟! آیا در جایی ذکر شده است که این مراحل لازم و ملزوم یکدیگر نیستند؟!

دیدگاهتان را بنویسید