ناتوانی بیت العدل در صدور احکام جدید در غیاب ولیّ امر (قسمت دوم)
همانطور که در قسمت اوّل مقاله اشاره شد، حضرت بهاءالله، در کتاب مستطاب اقدس، کلیّات برخی از احکام را بیان داشتند و صدور احکام جدید را به مقام تشریع یعنی بیت العدل عمومی محوّل فرمودند تا بر اساس مقتضیّات روز، احکام جدید را صادر نماید.
حضرت بهاءالله در این رابطه میفرمایند:
«… آنچه از حدودات در كتاب، برحسب ظاهر، نازل نشده است، باید امنای بیت العدل مشورت نمایند آنچه پسندیدند مجری دارند… .» ۱
حضرت عبدالبهاء نیز فرمودند:
«… آنچه در كتاب مستطاب اقدس تشریع نگردیده و همچنین جزئیات امور و مسائل فرعیّه كه در نتیجه اجرای احكام منزله حضرت بهاءالله بهمیان آید، باید توسط بیت العدل عمومی وضع شود.» ۲
پر واضح است تا زمانی كه احكام مورد نیاز دیانت بهائی كه بهفرمودهی حضرت بهاءالله: «سبب اوّل است از برای حیات عالم» تشریع نگردد، نمیتوان به ترقیّات جوامع بشری و تحقق وحدت عالم انسانی امیدوار بود.
حضرت بهاءالله در مجموعهی مباركهی اشراقات میفرمایند:
«… خیمهی نظم عالم به دو ستون قائم و پابرجا، مجازات و مكافات»
با این وجود، با گذشت بیش از پنجاه سال، بیت العدل بدلی قادر به صدور قوانین جدید نبوده است. قوانینی که وجود آنها کاملاً ضروری میباشد.
در مقالهی قبلی به چرایی عدم صدور احکام جدید توسط بیت العدل خودخوانده اشاره گردید، که مهمترین آن، عدم حضور ولیّ امرالله در رأس بیت العدل و عدم آشنایی اعضاء، با نصوص بهائی و مصون از خطا نبودن ایشان است.
حضرت عبدالبها، در الواح وصایای مبارکه، تأكید فرمودند که حضور ولیّ امر و مقام تبیین، در جلسات بیت العدل ضروری است تا او با ارائه تفسیر صحیح نصوص و رمزگشایی از مبهمات آنها، امكان صدور حكم را برای اعضا فراهم آورد. بیت العدل ساختگی بهدلیل عدم حضور ولیّ امرالله و مقام تبیین و عضو مصون از خطا، به تنهایی قدرت و توانایی تشریع احكام جدید را ندارد و همواره نگران است كه صدور یک حكم جدید، تبعاتی را بههمراه داشته و عامل رسواییاش گردد!
در این قسمت به برخی از قوانین که کمبودش، مدّتها است در جامعهی بهائی، احساس میشود، اشاره میگردد:
(بیشتر…)