آیا پاسخهای بیت العدل، قانعكننده است؟! (بخش پنجم)
مقدمه:
در مقالات قبلی خود به بررسی مطالب طرح شده از سوی بیت العدل و نقد آن پرداختیم. در این قسمت نیز به طرح یكی دیگر از موضوعات عنوان شده از سوی بیت العدل جعلی و توضیحاتی در مورد آن میپردازیم؛ امید است این بحث، مورد استفادهی دوستان قرار گیرد.
پرسش پنجم:
بیت العدل بدلی در مقالهای با عنوان «اطاعت امّا از كه و چگونه؟» به ضرورت اطاعت از حكومت و اطاعت از بیت العدل تأكید میکند. در قسمتی از این مقاله چنین میخوانیم:
«در دیانت بهائی دو تعلیم وجود دارد كه بشر فرا گرای امروز ممكن است در پذیرش آن تردید داشته باشد، اطاعت از حكومت و اطاعت از بیت العدل. چون اصولاً امروزه كلمهی اطاعت كلمهی خوشایندی نیست.»
در ادامه، به اطاعت از بیت العدل و فواید آن اشاره شده و حفظ وحدت و جلوگیری از انحراف جامعه، از دستاوردهای مهمّ آن، معرفی شده است؛ همچنین به موضوع اطاعت از حكومت و لزوم تبعیت احبّاء از فرامین اداری و اجتماعی حكومتها نیز پرداخته شده است؛ در قسمتی از مقاله چنین میخوانیم:
«در خارج از جامعه نیز افراد بهائی موظّف به اطاعت از حكومتند. از دیدگاه بهائی حكومت كه وظیفهاش اداره و حفظ جامعه است؛ باید مورد احترام و حمایت افراد قرار گیرد تا كار خود را به درستی انجام دهد. اگر هر فردی بخواهد مطابق میل و سلیقه خود از دستورات حكومتی سرپیچی كند، دیگر حكومت معنایی نخواهد داشت. بهائیان در امور اجتماعی و اداری مطیع حكومتند ولو آن را قبول نداشته باشند؛ ولی در امور فردی و وجدانی و اخلاقی مطیع تعالیم الهیاند.»
توضیحات و پاسخ عهد و میثاق:
در سطور ذیل سعی شده است تا این سخنان بیت العدل در بوتهی نقد قرار گیرد.
در مورد واژه اطاعت بحثهای فراوانی وجود دارد كه پرداختن به همهی آنها زمانی طولانی را طلب میكند و ممكن است از حوصلهی کاربران ارجمند بیرون باشد؛ امّا در معنی كلمهی اطاعت، به فرمانبرداری بیچون و چرا، تسلیم شدن در مقابل دیگری، پیروی كردن، مطیع بودن و امثال آن اشاره شده است.
در مورد لزوم اطاعت از بیت العدل بدلی یك پرسش اساس مطرح است كه پاسخگویی به آن به درک درست مفهوم اطاعت كمک خواهد نمود.
امروزه این عقیده كه یک شخص یا گروه، حاكم مطلق باشد و هر دستور یا فرمانی كه داد، بدون چون و چرا برای سایرین لازمالاجرا باشد، از اعتبار لازم برخوردار نیست و نمیتواند مورد پذیرش عمومی قرار گیرد؛ مگر اینكه آن دستور بیانگر ارادهی الهی باشد و دستوردهنده، مصون از هر گونه خطا و اشتباه باشد. در مورد بیت العدل فعلی اولاً باید ثابت شود كه اعضای بیت العدل میتوانند مصون از خطا باشند، ثانیاً باید مشخص گردد كه بیت العدل فعلی مشروعیّت خود را چگونه و از كجا بهدست آورده است؟!
از نظر ما بیت العدل بدلی فعلی، فاقد هرگونه مشروعیّت قانونی است و آن بیت العدلی نیست كه حضرت بهاءالله و حضرت عبدالبها و شوقی ربّانی در مورد آن صحبت كردهاند و آن را ملهم به الهامات الهی دانستهاند!
بیت العدل اصلی، بیت العدلی است كه بر طبق مفاد الواح وصایای حضرت عبدالبهاء، ولیّ امرالله و مقام تبیین، ریاست آن را به عهده داشته باشد؛ نه مجمع حاضر كه به غلط این جایگاه را غصب کرده است. ولیّ امر است كه میتواند اشتباهات بیت العدل را تذكّر دهد و عضو خاطی بیتالعدل را در صورت لزوم اخراج نماید. ولیّ امر است كه حضرت بهاءالله مقام عصمت را به او منتقل مینماید؛ نه اعضای بیت العدلی كه توسط مردم انتخاب میگردند و مانند دیگر افراد عادی جامعه هزاران خطا و اشتباه دارند و خودشان در حال یادگیری هستند و با سعی و خطا، پیام یا حكمی را صادر میكنند و از تبعات حكم صادرهی خود بیاطّلاع هستند!
برای درک بهتر موضوع، یك مثال ساده مطرح میکنیم:
(بیشتر…)