شرحی بر الواح وصایای عبدالبهاء

Commentary on the Will and testament

تماس‌های بسیار و درخواست‌های مکرّر شما همراهان عزیز و گرامی، در مورد معرفی کتب‌ اصلی و سودمند در موضوع عهد و میثاق، موجب شد تا بخش جدیدی تحت عنوان «معرفی کتاب» را در عهد و میثاق بگشاییم. 

در این بخش به معرفی برخی از کتب مفید و خواندنی در موضوع عهد و میثاق و آثار ولات امر بهائی به عنوان آموزه‌های اساسی می‌پردازیم. به امید آ‌ن‌که محتوای این بخش جدید مورد استفاده و استقبال همراهان همیشگی عهد و میثاق قرار گیرد.


شرحی بر الواح وصایای عبدالبهاء

نقش الواح وصایا در عهد بهاءالله

الف) مشخّصات کتاب‌شناسی:

نام کتاب:

شرحی بر الواح وصایای عبدالبهاء

نقش الواح وصایا در عهد بهاءالله

(این شرح نگاهی است روشنگرانه به متن و حوادث وقایع غم‌انگیز و تاریخی پیرامون این سند مقدّس، شامل الواح وصایای عبدالبهاء و خلاصه‌ای از توصیف آیین بهائی، نوشته شده توسط جناب ژول برای مارانجلّا)

 

Commentary on the Will and testament of ‘Abdu’lBaha

The Role of the Will and Testament in the Covenant of Baha’u’lla’h

 نویسنده:      

ولی امر سوم آیین بهائی٬ جناب ژوئل برای مارانجلّا

Joel Bray Marangella, The Third Guardian of the Baha’i Faith

انتشارات: 

PNBC of the Orthodox Baha’is of the United States, 2010

ب) معرفی کتاب:

این کتاب شرحی است معتبر بر بخشی مهم از نصوص مقدّسه آیین بهائی و شامل بررسی حوادث تاریخی غم‌باری است که برای نابودی اعتبار و معنای این سند مقدّس صورت گرفته است و شامل الواح وصایای عبدالبهاء، به‌همراه خلاصه‌ای از توصیف آیین بهائی است که توسط نویسنده نگاشته شده است.

عهد بهاءالله یا عهد اصغر اساساً ادامه‌ی عهد الاهی یا عهد اعظم است که هر دوی آن‌ها وعده‌ی هدایت الاهی به بشریّت است. تحقّق عهد اعظم در آیین‌های پیامبران مؤسّس ادیان بزرگ جهان و تحقّق عهد بهاءالله در الواح وصایای جانشین و فرزند ارشد وی ـ عبدالبهاء ـ مطرح می‌شود.

شرح درخشان جناب ژوئل برای مارانجلّا بر الواح وصایای عبدالبهاء خوانندگان را قادر می‌سازد تا به وضوح، عبارات مهمّ این متن مقدّس را که آماج بدفهمی، غفلت و تحریف عمدی واقع شده است دریابند. در پایان، جناب مارانجلّا ما را قادر می‌سازد که نشانه حقیقی خداوند را در دوران زندگی خود درک کنیم.  

ج) مقدمه:

شرح الواح وصایای عبدالبهاء تفسیری است معتبر از بخشی اساسی از متون مقدّس آیین بهائی. این شرح شامل بررسی نقّادانه وقایع تاریخی غم‌انگیزی است که قصد تخریب معنا و مفهوم این سند مقدّس را دارد.

برای درک این شرح توسط افراد مبتدی مفید و لازم است که میثاق بهاءالله را ملاحظه نمایند، که در آن، الواح وصایای عبدالبهاء متضمّن یکی از مهم‌ترین اسناد مکتوب به مفهوم نبوی و قدسی در پرتو میثاق اعظم الاهی است.

عهد، پیمانی است بین دو طرف و عهد خداوند، شامل وعده‌ی هدایت الاهی از جانب خداوند و الزام به شناخت و اطاعت از جانب مردم است. عهد خداوند با ابراهیم نیز به عنوان عهد اعظم شناخته شده است. عهد شامل وعده‌ای است که ملّتی عظیم از نسل ابراهیم خواهند آمد. ذریّه‌ی او از طریق سارا شامل موسی و عیسی و از طریق هاجر و قطوره شامل مؤسّسین دیگر ادیان بزرگ جهان هستند که عبارتند از: بودا، زرتشت و محمّد و در میانه‌ی قرن نوزدهم، پیامبران دوگانه‌ی مؤسّس آیین بهائی، باب و بهاءالله هستند.

آمدن مؤسّسین ادیان بزرگ جهان، تحقّق وعده‌ی الاهی است. زندگی آنان و نیز کتابی که هرکدام آورده‌اند؛ مانند انجیل و قرآن، هدایت الاهی را به بشریّت عرضه می‌کند. واژه‌ی «امّت» در وعده‌ی خداوند به ابراهیم به‌طور آشکاری به معنای دین بزرگ است٬ مانند «امّت اسلام»، که به معنای پیروان حضرت محمّد است و نه یک مکان جغرافیایی.

عهد ویژه‌ی بهاءالله که عهد اصغر است، اساساً استمراری است از عهد اعظم خداوند. این عهد هم‌چنین بشارت استمرار وعده‌ی الاهی به انسان‌ها و تحقّق پیشگویی‌های کتاب مقدّس است که: این است «روزی که شب در پی ندارد».

ادیان گذشته بر سر موضوع  «تفسیر و کسانی که صلاحیّت تفسیر کتاب آسمانی را دارند» دچار تفرقه شدند. میثاق بهاءالله به منظور صیانت تعالیم و آیینش از تفرقه، با انتصاب علنی جانشینی با عنوان «مرکز میثاق» که به او توانایی تفسیر مصون از خطای نصوص مقدّسه اعطا شده است، یعنی فرزند ارشدش عبدالبهاء تدبیری فراهم کرد؛ امّا هدایت و صیانت به‌وسیله‌ی عبدالبهاء به اتمام نمی‌رسد. عبدالبهاء در زمان خود راهکار حفظ آیین بهائی را از تفرقه و سوء تفسیر به رشته‌ی تحریر درآورد. وی این کار را در مهم‌ترین اثر خود، الواح وصایا، که در آن مؤسّسه‌ی ولایت امر را بنا می‌نهد انجام داده است. او شوقی افندی را به‌عنوان اوّلین ولیّ‌ امر تعیین می‌کند‌ و توضیح می‌دهد که هر ولیّ امری چگونه جانشین خود را تعیین کند. بهائیان ارتدکس (بهائیان حقیقی)، جناب ژوئل برای مارانجلّا را به عنوان ولیّ امر سوم آیین بهائی می‌دانند.

شرح الواح وصایای عبدالبهاء که توسط جناب مارانجلّا نوشته شده، خوانندگان را قادر می‌سازد تا نکات مهمّ مندرج در آن را که دستخوش کج‌فهمی و غفلت و تحریف عامدانه شده است، درک نمایند. هم‌چنین این اثر خوانندگان را قادر می‌سازد با تاریخ غم‌انگیز مرتبط با این متن مقدّس آشنا شوند. در پایان این شرح٬‌ جناب مارانجلّا ما را قادر می‌سازد تا در زمان حیات خود، نشانه‌ی الاهی‌ را در این دنیا دریابیم.

شورای ملّی موقّت بهائیان ارتدکس ایالات متحده

د) فهرست کتاب:

مقدمه (شورای ملّی موقّت بهائیان) ……۱

پیش گفتار (نوشته ژوئل برای مارانجلّا)  «صعود شوقی افندی»……۴

شرح

مقدمه‌ی نویسنده برای چاپ سال ۱۹۸۵………..۱۳

منتخبی از الواح بهاءالله…………۱۷

منتخبی از خطابات عبدالبهاء……۱۹

نوشته‌های شوقی افندی درباره‌ی جایگاه عبدالبهاء……..۲۱

نشانه‌شناسی روحانی و رابطه‌ی خویشاوندی………۲۳

نوشته‌های شوقی افندی در ارتباط با الواح وصایا…….۲۵

الواح وصایا، بخشی از «نصوص مقدسه»…….۲۹

شرح بر نص – بخش اوّل …۳۱

شرح بر نص – بخش دوم …۴۵

شرح بر نص – بخش سوم …۴۹

پی‌نوشت‌ها………۵۳

الواح  وصایا

متن کامل الواح وصایای عبدالبهاء…….۶۷

توضیحات

دیاگرام نظم اداری بهائی، طرّاحی شده توسط عبدالبهاء در الواح وصایا……..۱۰۵

خلاصه‌ای از آیین بهائی

آیین بهائی: خلاصه‌ای از آرمان‌ها، تعالیم و تاریخ؛ توسط مارانجلّا……….۱۰۷

گفتار پایانی

نشانه‌ی حقیقی خداوند روی زمین در این روزگار (شورای موقّت بهائیان)……….۱۲۴

در مورد نویسنده

ژوئل برای مارانجلّا، سومین ولیّ امر آیین بهائی………..۱۲۷

دیدگاهتان را بنویسید